torsdag 25. februar 2010

Svømmefokus

Ja, det er det jeg har for tiden, svømmefokus. Og når man fokuserer på noe, så blir det gøy - det er alltid min erfaring - det som er ute av fokus, blir ikke gøy.

På grunn av Vinterferien, og konkurransegruppas tur til thailand, er svømmegruppas bassengtimer veldig åpne. Det er derfor plass til meg hver dag, i flere timer om gangen. Jeg bestemte meg derfor for å følge D-gruppa, der Floyd svømmer (9 - 11 åringene). Jeg fulgte på tirsdag deres program - et to timers svømmeprogram, med 15 minutter Core/Landtrening i forkant. Det ble en sjokkartet opplevelse, og jeg opparbeidet meg en dyp, dyp respekt for hva Floyd faktisk gjennomfører i løpet av en uke i svømmehallen.

Det ble intervaller i alle retninger og varianter, lange rolige og korte raske, serier med Medley, Kick på både rygg og mage i ulike soner, og ryggsvømming i lange serier. Totalt sett ble det 6000 meter, og jeg var vel den som slet mest med å komme meg ut og ned i badstua. Dette gjør altså Floyd tre ganger i uka, samt ytterligere en trening med styrke. Det slo meg at det er en årsak til at han nå svømmer 400m under 6 minutter, og har hatt en progresjon som er helt absurd det siste året - det er klart det henger sammen med treningene. Der vi Triathleter dilter oss rundt 1-3 timer i uka i bassenget, legger de ned 5 timer effektiv svømming - det er klart det er en sammenheng.

Så i går kjørte jeg unna ytterligere 4000m i egen regi, innlagt 3x300m TEST med 30 sekunder pause mellom. De gikk på 4:42,6 (160bpm) - 4:41,7 (167bpm) og 4:45,2 (171bpm). Det gir en terskeltid pr 100m på 1:34,4 og det hele var ganske greit egentlig, hadde full kontroll og kunne definitivt presset sisteintervallet ned mot 4:40,0 om jeg ikke skulle svømme ytterligere 2500m rett etterpå.

Og i dag - ja i dag er det ny 2 timer økt sammen med Floyd igjen - nye 6000m +. Klager ikke han (og det gjør han aldri), så klager ikke jeg. Det er artig når pappaen ser opp til sønnen ,til tross for aldersforskjell på 30 år. Det er godt jeg vil ha noe å strekke meg etter, og at jeg må skjerpe meg til det ytterste for å holde følge, og etterhvert bare for å unngå at han skal se på meg med medlidenhet.
Jeg vil jo om kort tid bli kraftig parkert - jeg vet jo det. Men ved å omgi seg med de beste blir man bedre selv. Og i år svømmer jeg allerede mye bedre enn jeg har gjort noengang før, så det går fremover med meg også.

Ingen kommentarer: