mandag 27. september 2010

Sykkeltilpasning - observasjoner

Jeg trener så det spruter mot Hawaii, og jeg er for tiden i skikkelig solid form på løpingen, og når det gjelder svømmingen har jeg gjort det jeg kan, og er der jeg realistisk kan være. Når det gjelder syklingen har jeg syklet mye og bra - men egentlig ikke funnet meg tilrette på sykkelen i det hele tatt i år. Jeg har vært meget bra trent, men har hele tiden kjent at jeg ikke har fått ut det jeg er god for, og spekulert mye frem og tilbake.
På onsdag dro jeg til Foss Sport på Strømmen, og fikk Henrik Oftedal til å tilpasse sittestilling og sykkel. En ting er sikkert - jeg har sittet feil, og med stor sannsynlighet kjørt masse watt ned i styret og ikke ned i pedalene. Etter å ha byttet stem, heist setet litt, og hevet styret hele 3 cm, samt juster cleat og litt annet, kjente jeg at dette var noe HELT ANNET. Jo, jeg var litt høyere i front, men utrolig hvor mye mer komfortabelt jeg satt, og jeg kjente at jeg aktiviserte helt andre, og mye større muskelgrupper enn tidligere.

Så tok jeg en test - kjørte runder i Tyrigrava - 20km rundene mine. På onsdag kjørte jeg 6 runder før Henrik tilpasset sykkelen min. Med Powertap hadde jeg watt og puls på hver runde. Så nå på søndag kjørte jeg tre runder, og sammenliknet etterpå watt og puls, og fikk nesten sjokk. Hver runde lå på rundt 5 watt høyere, med rundt 10 slag lavere snittpuls. DET ER VESENTLIG og nesten sjokkerende. Årsaken var hovedsaklig at den nye posisjonen var mye mer komfortabel, og jeg kunne derfor sitte nede i Aeroposisjon nesten hele tiden, i motsetning til tidligere der jeg stadig måtte opp i bukken eller opp å stå.

I tillegg var den vonde korsryggen helt borte - ingen stivhet i korsrygg eller i nakke og skuldre. En fantastisk følelse.

Så nå er det bare å ønske Hawaii velkommen - jeg har ikke satt endelig mål enda, men får se an de siste øktene utover i uka før jeg banker strategien.

1 kommentar:

Larsen sa...

Jeg skal demontere deg mentalt, duppe deg i lava og ete deg levende i det jeg blåser forbi på returen fra Energy Lab. 5 Watt? Hva er det a' Ikke nok til en middels dårlig lyspære engang. Men sånn er det vel. Alle monner drar... Jeg sier bare Bring it on...