mandag 7. juni 2010

Ble dette egentlig en restitusjonsuke?

Denne uka skulle være en uke med redusert volum (og intensitet?). Jeg har tidligere registrert at kroppen gjerne går i ”dvalemodus” dersom jeg reduserer både volum og intensitet – og derfor har jeg de siste årene holdt intensitet oppe i slike restitusjonsuker, og følt meg bedre.
Men, det er jo viktig å ikke overdrive.
Denne uka ble foreskrevne 8 timer og 30 minutter, men jeg kjørte flere harde økter spesielt på løp. Det hele startet med 4 x 3 min på bane – med VO2max hastighet rundt 18,5 km/t. En økt jeg kjente reiv litt i meg, og korrigerte teknikksvakheter i steget – det er alltid nyttig å løpe med litt høy hastighet.
Deretter ble det en knallhard 8 km i terreng under Follotrimmen på onsdagen – lå med snittpuls på 182 bpm, noe som ikke er mye under min maxpuls.
Så tok jeg en 2x12 min terskeløkt på tredemølla på fredagen – 12,5 km/t og stigning 6% - kroppen responderte bra, og jeg følte meg solid.
Søndagen ble det en fokusert hard langtur på 20 km – med to 5 km intervaller på 15,8 km/t, i rullende terreng. Snittfart på hele økta ble 14,1 km/t (4:17 min/km) og snittpuls 150bpm. Dette er omtrent den farten jeg skal ha på halvmaratonen i NM i holmestrand.

Sykkel og svøm har gått litt på sparebluss denne uka – det har blitt en terskeløkt på sykkel på 1x36 min på 340 Watt, og en 7x90s intervalløkt på 400 Watt. Det tror jeg har holdt sykkeltilstanden vedlike, selv om jeg har syklet lite.
Det ble også tre svømmeøkter.
Kroppen føles bra, men jeg sliter med litt stiv/vond ryggmuskulatur. Dette henger nok sammen med mye sykling den siste tiden, og jeg håper nå denne uka kan bidra til å få syklingen litt mer inn i et prestasjonsmodus – vi får se.

2 kommentarer:

Alfred Johnsen sa...

Stilte meg det samme spørsmålet da jeg leste planen i forrige innlegg - men så at det var jo kun en VOLUM-redusering du ville ha - ingen restitusjonsuke.

kvilelaus sa...

Himmel, Erik! Skal seia du har lagt om treninga dei siste åra. Du køyrer rimeleg hardt for tida.

Volumet ditt er jo svært så moderat. Likevel lurer eg på om ikkje såpass mykje hardt på løpinga kan auka risikoen for skadar. Men du har vel kontroll, kjenner eg deg rett.

(Sjølv har eg nesten slutta med hardtrening. Vel, eg hadde ei mølleøkt i kveld: 3x7 min @AT. Og eg kjem sikkert alltid til å vera blant dei syklistane som blir ekstra ivrige i bakkar.)