tirsdag 27. juli 2010

Vanskelig kabal!

Jeg føler meg i svært god form for tiden. Kan kjøre på maksimalt uten å bli sliten. I går løp jeg inn til jobb (20 km på 1t 26 min) med sekk og i en småkupert løype, og etter jobben løp jeg 8,5 km oppover fra Oslo til Nordstrand. Likevel er beina bare litt ømme i dag.
I dag var det lett å sykle til jobben med 260 Watt i snitt. Regner med jeg tråkker på litt ekstra hjem igjen.

Utfordringen er når jeg skal "stoppe" og hvordan eventuelt. Jeg har hatt tre store uker (18t + 15t + 17t) - så denne uken burde være litt mindre. Holder det å slippe opp litt inn mot, og i helgen kanskje - noen få mindre (men harde) dager. Det kan gi en mental følelse av ro og hvile i helgen - i så fall kan jeg kjøre på utover i denne uka, mot fredag.
Eller bør jeg holde trykket oppe ut uka, og ta det litt roligere i starten av neste uke, som er uken som leder inn mot Norseman.

Jeg gir egentlig "blaffen" i hvordan det går på Norseman, så det er ikke det som "plager" meg. Men jeg har respekt for at det blir en hard dag for kroppen, og jeg tør ikke gå for sliten inn i konkurransen, og risikere å dra på meg sykdom, overtrening eller en skade, som vil hemme meg etterpå - inn mot Hawaii.

Altså - hva bør jeg gjøre nå for å sikre at jeg tåler "hardøkten" til Gaustadtoppen på en måte som gjør at jeg snarest kan trene mot det egentlige målet i oktober. Jeg forstår at det er best for kroppen å redusere noe inn mot Norseman - men hvordan?
Jeg er vant til å "spisse" mot konkurranser som betyr noe - ikke å håndtere en ubetydelig konkurranse som bare er en hump på veien. Jeg ønsker ikke at humpen skal bli så stor at jeg faller og slår meg !

Men herregud,
dette er et luksusproblem,
tenk på alle de som har alt for dårlig treningsgrunnlag på grunn av at de ikke har gjort jobben - og som nå skal kjøre Norseman på et uansvarlig lavt treningsgrunnlag,
Rompa mi flirer når jeg tenker på hvilket helvete det må være å kjøre Norseman uten å være trent for det - HA, HA, HA.

1 kommentar:

Ole Richard sa...

Vakkert:) Oensker deg en god tur, og fortsatt glad sommer. "Lurker" i bakgrunnen her, og samler motivasjon for aerene som kommer. (kroppen er litt slem i aar, men det gaar over). Nok mat og soevn er vel egentlig det eneste som betyr noe ved oppladningen til en viktig men uviktig (eller uviktig men viktig) konkurranse (og ikke minst opplevelse). Nyt turen - nyt utsikten - for det ER en fantastisk naturopplevelse.

Hilsener ogsaa til Kvinnen - knall gjennomfoert i Frankfurt!