lørdag 14. november 2009

Mystisk form - usikker på hva og hvorfor.

I dag skulle jeg ha siste økt av noe særlig lengde - en kombinasjonsøkt sykkel-løp. Alt fforegår naturlig nok inne nå - Triathlon sykkelen har vært montert på CompuTrainer rulla i lengre tid nå, og ved siden av står tredemølla. Varmen innendørs er uansett mye mer sammenlignbar med forholdene i Arizona, sånn sett er dette fint.

Varmet opp meg selv og rulla i 15 minutter. Kalibrerte, og satte igang IM Arizona Live Video på CompuTrainer. Begynte å kjøre igang i den flate monotone løypa helt uten variasjon og vegetasjon. Varm, flat og monoton løype - tre ganger til/fra vendepunkt - helt kopi av Kalmar. Blir det vind, masse motvind, da jubler jeg. dette er mitt territorium - dette passer meg - monotoni og flatt.
Etterhvert som jeg sykler merker jeg noe som jeg ikke helt logisk klarer å forklare for meg selv. Det går fort, høy Watt, høy frekvens, og optimal pulsutvikling - men låra føles slitne. Muskulaturen i begge låra føles slitne.
Likevel holder jeg det fint igang, og det går bra fort og solid hele tiden. Kroppen føles bra, men lårmuskulatur altså "sliten".

Når jeg har syklet 53 km har snittpulsen blitt 140bpm, snittfart 36,5 km/t og snittwatt 259 Watt. Det er bra, og det er over konkurranseintensitet.
Muskulaturen i låra har ikke forverret seg utover i økta, den er bare litt sliten - merkelig egentlig. Merkelig at dette ikke gir seg utslag på prestasjonen.

Løper 15 minutter på 2% stigning og 13 km/t - nå føles både kroppen og muskulaturen veldig fin. det går lett i lav sone 2. Dette er over konkurranseintensitet, men det går veldig lett, med lav puls. Løpingen sitter virkelig, jeg føler meg solid.

Etter to-timersøkta konkluderer jeg med at jeg er i rute, og at jeg er solid. Det kan være at muskulaturen nå begynner å slippe opp, og at en uke til vil gi den nødvendige hvile. Jeg tror det - men hadde ikke forventet at muskulaturen akkurat nå skulle vise tretthetstegn, uten at kroppen hadde problemer med prestasjon.
Nuvel,

Og så skulle jeg starte pakkingen til Arizona, og oppdager at en eike på Zipp 808 bakhjulet mitt er røket i nippel-festet. Det er ikke tid til å få dette reparert, og derfor bestilte jeg ASAP et nytt 808-hjul (inkludert PowerTap nav) fra www.wheelbuilder.com for levering til hotellet i Arizona ved ankomst på onsdag kveld. Da rekker jeg akkurat å få limt på dekket, og prøvd det ut et par dager - det skulle holde akkurat.

Og derfor er mitt kjære Zipp 808 bakhjul, inkludert en røket eike, til salgs for 5000.- på Oslofjordforumets salgsider. Inkludert et nesten nytt tubular Conti Competition dekk. Dette var ikke etter planen, og det hjulet skulle tjene meg i mange år til.
Men i nøden spiser selv fanden fluer, og her var gode råd dyre. Handle, og tenke etterpå!

Gruer meg mest til å lime dekk i Arizona, men i det minste får jeg treningen!

1 kommentar:

Tore Sand-Hanssen sa...

Lykke til i Arizona! Dig deep!