torsdag 12. november 2009

Kongeøkt - bare jeg ikke Peaker for tidlig !

I går kveld gikk jeg til verket - satt meg på Tri sykkelen på CompuTrainer rulla, og varmet rolig opp i 15 minutter, og kalibrerte rulla.
Deretter var det ned i Tempoposisjon, og belastning på 320 Watt, og sette igang med ett intervall på 40 minutter.
Jeg har aldri kjørt ett langt intervall på 40 minutter før, og jeg gruet meg. 320 Watt vil ta meg inn i terskelsonen(e) etter rundt 10 minutter, og det skjedde.
Pulsen driftet jevnt oppover til 178 bpm, noe som er 5-6 slag over terskel. Snittpulsen ble 168bpm, 5-6 slag under terskel.
Hjernen holdt på å sprekke underveis, men kroppen responderte bra. Vel og merke var det ubehagelig fysisk også, men utfordringen på en slik økt er alltid mest mental - det å tåle det tålelige ubehaget over så lang tid - det vokser du på!

Etterpå løp jeg 15 minutter på tredemølla - 13 km/t og 2% stigning - det er over konkurransefart/intensitet. Det gikk latterlig greit, beina var helt fine - jeg følte meg som en konge.

Hele resten av kvelden svevde jeg, og kroppen var så klar, så klar - adrenalinet buldret i kroppen.
Det er tydelig en "spiss" som er på gang - bare den ikke kommer for tidlig. De tre treningsfrie dagene på grunn av sykdom har tydeligvis skapt en litt prematur prosess - vi får se!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror en peak holder en 5-6 dager. Kanskje en uke. Tror du bør belaste litt mer noen (et par?) dager til for å ikke bikke for mye under target om 10 dager. Om du er på nedadgående etter å ha peaket tidlig neste uke, gjør nok ikke det så mye. Uthviltheten gjør nok sitt til at du for et kanonløp likevel. Nå tok jeg vaksinen om fredag med til dels kraftige bivirkninger (feber,kvalme, verking osv), men har i dagene etterpå følt meg råsterk. Sykkeltur med bånn gass. Intervaller raske som fy og svømming bedre enn på over et år. Merkelig den kroppen vår. En fantastisk maskin egentlig...

Larsen

kvilelaus sa...

Kult! Kan henda var det nettopp litt «nedetid» som skulle til for at slike økter skulle bli skikkeleg, skikkeleg gode. Det er hardt ... I fjor vinter køyrde eg nokre rulleøkter med til saman 60 minutt på terskel. Gleder meg ikkje akkurat til neste gong eg får den typen innfall.

Vegard sa...

Tamiflu gir visst en formtopp som varer i ca. to uker og den topper seg i varmen (les: Arizona);-)

Spøk til side: tror ikke du bør være redd for å ikke treffe noenlunde bra med formen. Det er jo heller ikke slik at du må ha en 100% dag for å gjøre det veldig bra. Tror en 95% dag med full innsats kommer til å gi kjemperesultat. Og det er i hvertfall dumt å la seg stresse av at man føler seg i god form.

Vegard