torsdag 11. mars 2010

En vanvittig dag !


På mandag lanserte Intersport sin nye storsatsing innen sykkel. Som del av dette har de laget tre sponsede Team lag - henholdsvis Team Nakamura Triathlon Junior og Senior, samt Team Nakamura Sykkel. Lagene og satsingen ble lansert på mandag hos Foss Sport på Strømmen.

Tidligere på dagen deltok 5 av oss på seniorlaget i en reportasje av TV2 i Holmenkollen. Vi ble satt opp på Terrengsykler og kjørte bakkedrag opp mot Frognerseteren. Da fikk jeg en skikkelig Aha opplevelse med hva en terrengsykkel kan være. Jeg har syklet birken tre ganger, på min "gamle" Gary Fisher Paragon Alu sykkel, med ordinært oppsett. Det har holdt til merket alle tre ganger, men jeg kan aldri si jeg har hatt den store "sykkelfølelsen". Nå fikk vi de hotteste terrengsyklene fra Intersportmerket Nakamura - Platinum Custom XX (vekt 7,8 kg). Da skjønte jeg hva en terrengsykkel kan være - for første gang opplevde jeg det som gøy å sykle en MTB. Vel, nok om det.

På ettermiddagen ble lagene lansert og presentert. Vi fikk utlevert vanvittig mye bra utstyr. Shimano Sykkel- og Triathlon sko, Nakamura Temposykler til en veiledende pris av 60.000 kroner, giro sykkel- og triathlonhjelmer og briller og vanvittig mye top-of-the-line Craft tøy. Jeg kjenner at det legger et ekstra press på meg i forhold til å bli satset på - jeg liker å ha høye målsettinger og forsøke å nå de - så det skal bli gøy å skvise ut det lille ekstra for å yte for laget og sponsorene. Jeg kan ihvertfall si at jeg aldri har hatt en så velutstyrt temposykkel noen gang, og spesielt vekta er jo vesentlig lavere enn jeg har syklet på tidligere. I løyper som har endel bakker blir jo dette en veldig forbedring - norseman, holmestrand NM og Hawaii vil dette være en fordel.

Når dagen var ferdig var jeg "litt satt ut", og det tok tid å samle tankene. Det jeg sitter igjen med i ettertid er at dette skal bli fantastisk gøy, og jeg har en sterk tro på at 2010 blir et kanonår. Den energien som dette skaper vil bli kanalisert inn i treningsøktene, og kombinert med vanlig fokus og målrettethet vil dette blir veldig, veldig bra.

En ekstra dimensjon i år er jo at også andre danner lag - og ekstra artig er det at enkelte er svært så "eplekjekke" i uttalelsene sine. Det er derfor bra at det som teller til syvende og sist er resultatene og prestasjonene, der og da. Det er ikke noe poeng i å vinne treningene eller diskusjonene - her er det kun hvor godt man når målene sine som står igjen i ettertid. Mens andre har prioritert skiløping og ymse trening, har jeg hatt et voldsomt svømmefokus, som har gjort at jeg nå har forbedret svømmingen min mye. aldri før har jeg kunnet svømme flere 200m etter hverandre i bassenget ned mot 2:50. Skiløping gjør deg sikkert god til å løpe på ski, men det hjelper deg svært, svært lite i vannet. så her er det viktig å prioritere relevant og riktig trening, og ikke surr og tull, og kjeftesmella.

dette har begynt å bli veldig gøy,
1 uke i bakkene i Provence står for døra,
med de beste utøverne i Norge,
klart det blir hardt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

2:50?
Som min mor ville sagt: Bløffmaker :-D

Jokke sa...

"her er det kun hvor godt man når målene sine som står igjen i ettertid."

Ikke bare. Det betyr også litt å stå fram som en god ambassadør for "investorene". Enkelte (andre) kan se ut til å trenge å minne seg selv på det.

God tur!

kvilelaus sa...

Klart det er eit poeng å vinna diskusjonar! Mange dyreartar spring fortare og meir elegant enn mennesket, men det er vi som har taleevna. Æda-bæda!

Jørgen sa...

Gratulerer med laget!!
Det blir rett og slett en utrolig artig sesong! Gleder meg til å følge med dere - både i løypene og på forum ;-)