tirsdag 7. oktober 2008

Pearl Harbour Memorial, og nok en strand dag!

I dag startet vi 02:30 ved at jeg våknet tidlig, og var lys våken – ikke mulig å sove lenger, men det var behagelig å bare ligge i senga og tenke på det som skal skje fremover. Tove våknet 03:30, og barna 05:30. Da var det bare å komme i gang med dagen.

Vi tok en shuttle-buss til Pearl Harbour for å se USS Arizona Memorial, og det historiske området. Det var flott – det gikk en båt ut til USS Arizona Memorial, som var bygd oppå det senkede ”Battle Ship” Arizona. Det var flott å se hvordan det hele var konstruert.
Det ble også vist en film, som viste hva som hadde skjedd. Vi så også et par andre skip.
Japanerne senket indrefileten i US Pacific Fleet ved overaskelsesangrepet, der 23 store og mindre skip gikk under, samt nesten 200 fly bombet før de kom i lufta. De fleste skipene ble satt i stand igjen, og nå ligger altså bare noen få tilbake som minnesmerker.


Vi var tilbake kl. 13:00, og rett på Waikiki Beach. Der var det snorkling og sandslottbygging i 4 timer. Vi måtte innom Starbucks for å holde oss våken – en trippel Americano på Tove, og en Trippel Grande Soy Mocha på meg gjorde susen.
Vi beskyttet oss godt med faktor 30, solbriller og hatter og T-skjorter i dag – vi var ørlite brent fra i går. Men det gikk fint i dag – vi begynner å få et godt grunnlag.
Både jeg og Tove fikk også svømt 30 min hver. Vannet er vanvittig salt, og vi flyter som dupper – helt utrolig. Det er bare som å være i himmelen, og vi er takknemlige for hvert sekund. Barna storkoser seg, og tør ikke helt å tro på at det skal være strand og bading hver dag i 14 dager – men det skal det!!
I kveld har vi spist fantastisk Sushi – helt fersk Tunfisk, både vanlig og Yellowtail, med rødvin og japansk grønn te. Vi har også begge to løpt en 30 min tempo i kveld. Det var fantastisk å bare løpe det jeg klarte i 30 minutter, i varme og shorts, og så ta en iskald Japansk Sapporo øl etterpå. Ironman på Lørdag får bare komme – jeg er klar som et egg, men har bare tenkt å nyte dette fra a til å, og bestemt meg for å ikke være ”nervøs” et eneste sekund. Er fortsatt litt i ulage, og litt oppblåst, men hver gang jeg svømmer eller løper fungerer alt veldig bra, og jeg kjenner meg veldig fin. Jobben treningsmessig er jo gjort, så nå er det bare å holde litt intensitet på øktene, og de neste dagene forberede seg litt i løypa, og så er det full pakke.
I morgen kommer den store Stretch limousinen og henter oss 09:30, og så blir det en 40 min flytur til The Big Island. Da blir det en ny fase – spennende, og vi gleder oss veldig.

1 kommentar:

Ketil sa...

Dette har dere fortjent! Husker godt hvordan det var, og jentene vil mer enn gjerne tilbake til Hawaii!
Pass på, det er kråkeboller på revene utenfor hotellet deres. Kjedelig å få foten full av de så tett opp mot konkurransen.

Ketil